Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Κω από τα 6,4 ρίχτερ.

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Κω από τα 6,4 ρίχτερ.

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τον ισχυρίο σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 1:31 τα ξημερώματα μεταξύ Κω και Ρόδου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται το Δήμαρχο της Κω Γ. Κυρίτση, από τη σεισμική δόνηση βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον δύο άνθρωποι ενώ αρκετοί είναι τραυματίες. Επίσης, σημαντικές είναι οι υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν απεγκλωβιστεί τουλάχιστον 3 άτομα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο τού σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Κω, Λέρο, Ικαρία, αλλά και βορειότερα στη Σάμο. Μετά από λίγα λεπτά ακολούθησε δεύτερος σεισμός 5,1 Ρίχτερ λίγο πιο βόρεια από τον πρώτο στο ίδιο εστιακό βάθος. Στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού, ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί έντασης από 4,4 έως 4.6 ρίχτερ.

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Κω από τα 6,4 ρίχτερ.

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Κω από τα 6,4 ρίχτερ.

Χωρίς αναφορές για θύματα στην Τουρκία

Δεν υπάρχουν προς το παρόν θύματα ή μεγάλες υλικές ζημιές μετά τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο, δηλώνουν παραλιακές πόλεις της Τουρκίας. Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην Μαρμαρίδα και στις γειτονικές περιοχές της Αλικαρνασσού και της Κνίδου, αμφότερες στην περιοχή της Μούγλας και επίσης σημαντικά τουριστικά θέρετρα της περιοχής Μούγλας.

Η κυβερνήτης της περιφέρειας Μούγλας, Εσενγκιούλ Τσιβελέκ, είπε ότι έχουν αναφερθεί προς το παρόν μικροί τραυματισμοί. Ο δήμαρχος της Μούγκλας είπε ότι υπήρξαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές, ενώ ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Μεχμέτ Κοτσαντόν είπε ότι είχαν αναφερθεί μικρές ρωγμές σε μερικά παλιά κτίρια.

Η τουρκική τηλεόραση NTV ανέφερε ότι υπήρχαν αρκετοί αισθητοί μετασεισμοί, με έναν 4,6 βαθμών να σημειώνεται στις 1:52 π.μ. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σεισμών EMSC προειδοποίησε για μικρό τσουνάμι, ωστόσο τα τουρκικά μμε επικαλέστηκαν αξιωματούχους που είπαν ότι ήταν πιθανότερη η δημιουργία μεγάλων κυμάτων.

Το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε δηλώσει αρχικά ότι ο σεισμός ήταν 6,9 βαθμών, το οποίο διόρθωσε αργότερα σε 6,7 βαθμούς. Η υπηρεσία καταστροφών και διαχείρησης επειγόντων περιστατικών της Τουρκίας, ωστόσο, δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,3 βαθμών.

 

Comments are closed.