Διάλειμμα για αυνανισμό συνιστούν οι ψυχολόγοι

Διάλειμμα για αυνανισμό συνιστούν οι ψυχολόγοι

Διάλειμμα για αυνανισμό συνιστούν οι ψυχολόγοι

Έναν ιδιαιτέρως πρωτότυπο τρόπο να ελαττώσεις το στρες και να αυξήσεις την παραγωγικότητα στην εργασία σου προτείνουν δύο ψυχολόγοι από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Mark Sergeant, λέκτορα ψυχολογίας στο Nottingham Trent University, ένα «διάλειμμα για αυνανισμό» θα ήταν ένας «πολύ αποτελεσματικός τρόπος» για να απαλλαγείς από το στρες και την πίεση στην οποία υποβάλλονται στην εργασία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, ένας ακόμη ψυχολόγος που ειδικεύεται στη διαχείριση άγχους, ο Δρ. Cliff Arnall συμφωνεί με αυτή την πρόταση, ισχυριζόμενος ότι εκτός από την καταπολέμηση του κράτους βοηθά στην συγκέντρωση και κάνει ακόμα και τα πιο βαρετά επαγγέλματα ενδιαφέροντα. Το διάλειμμα για αυνανισμό δίνει «περισσότερη συγκέντρωση, λιγότερη επιθετικότητα, υψηλότερη παραγωγικότητα και περισσότερα χαμόγελα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, αυτή η χαλάρωση δεν ενδείκνυται, σύμφωνα με τον δρ. Arnall, για ανθρώπους που αργούν να φτάσουν σε οργασμό, αφού η καθυστέρηση αυτή μπορεί να τους αγχώσει ή μέχρι και να τους στερήσει τη δουλειά τους.

Ακόμη, ο καθηγητής σημειώνει πως απαγορεύονται οι φαντασιώσεις για άτομα εντός του ίδιου εργασιακού χώρου, αφού αυτό μπορεί να προκαλέσει αμηχανία και ανάρμοστη συμπεριφορά ανάμεσα σε συνεργάτες.

Comments are closed.